Skip to Content (Press Enter)

globe

Surrogat i Sverige: JÀmförelse mellan olika lÀnder för surrogat

Fördelar med surrogatprogram i USA. Se varför det Àr ett sÀkrare val i jÀmförelse mellan de bÀsta lÀnderna för surrogat. Bli förÀlder idag.

Ta första steget
 Att vÀlja rÀtt agentur Àr viktigt.

Att vÀlja rÀtt agentur Àr viktigt.

Att utöka sin familj genom surrogatgraviditet Àr ett enormt kÀnslomÀssigt - och ekonomiskt - Ätagande. Att vÀlja rÀtt agentur Àr nyckeln till att kunna göra den sÀkraste och smidigaste resan.

Circle Surrogacy har hjÀlpt homosexuella och heterosexuella svenska förÀldrar bilda familj under mer Àn tvÄ Ärtionden. Som en agentur som erbjuder en fullstÀndig tjÀnst arbetar förÀldrarna nÀra tillsammans med ett koordinationsteam för resan genom surrogatgraviditeten likvÀl som med jurister som Àr experter pÄ lagstiftning kring reproduktion och surrogatgraviditeter.

Varför internationella surrogatagenturer Àr billigare.

Kostnaden för en surrogatgraviditet beror pÄ din/er personliga situation och vilka tjÀnster som behövs. Internationella förÀldrar kommer att upptÀcka att amerikanska agenturer kostar mer Àn en del internationella agenturer. Circles prioritet Àr att sÀkerstÀlla att du/ni fÄr en sÀker och hÀlsosam resa genom surrogatgraviditeten. Detta inkluderar att pÄ ett sÀkert sÀtt kunna ÄtervÀnda hem med ditt/ert barn. Detta Àr inte en garanti med internationella surrogatagenturer. De ytterligare kostnaderna i samband med en amerikansk surrogatgraviditet tÀcker din/er trygghet och sÀkerhet under processen.

Tre skÀl till att internationella förÀldrar bör arbeta tillsammans med en amerikansk surrogatagentur

1. Ditt/ert barn Àr en amerikansk medborgare.

Alla barn som föds i USA Ă€r amerikanska medborgare. Ditt/ert barn kommer att fĂ„ ett amerikanskt födelsebevis och har rĂ€tt till ett amerikanskt pass för att kunna resa (du/ni kan normalt sĂ€tt fĂ„ ett inom 24–72 timmar efter ansökan). Dina/era surrogatadvokater kommer att genomföra den juridiska processen som krĂ€vs för att faststĂ€lla ditt/ert förĂ€ldraskap (antingen via ett faststĂ€llande av förĂ€ldraskap innan födelsen, efter födelsen eller eventuellt genom en nĂ€rstĂ„endeadoption). Du/ni kommer att vara den/de enda juridiska och fysiska förĂ€ldern/förĂ€ldrarna enligt amerikansk lag. Genom att faststĂ€lla rĂ€tten till förĂ€ldraskap i USA kan du/ni resa hem pĂ„ ett sĂ€kert och tryggt sĂ€tt. Vissa lĂ€nder, som Spanien, Sverige och Tyskland (bland andra), accepterar amerikanskt bevis om förĂ€ldraskap (US Declaration of Parentage).

TvÀrtom sÄ anses inte ett barn som föds med en agentur i exempelvis Ukraina som en Ukrainsk medborgare. Detta kan vara en utmaning eftersom du/ni mÄste faststÀlla medborgarskap och/eller förÀldraskap genom ditt/ert hemland innan du/ni lÀmnar Ukraina vilket gör det svÄrt att införskaffa resehandlingar eller pass för att kunna ÄtervÀnda till ditt/ert hemland. Ditt/ert barn kan inte flyga hem utan ett pass.

Image for 1. Ditt/ert barn Àr en amerikansk medborgare.
LĂ€r dig mer om amerikansk surrogatgraviditet

2. Surrogatmammorna screenas fullstÀndigt och fÄr bÀsta tÀnkbara medicinska vÄrd.

Agenturer som Circle följer strikta riktlinjer och screeningprotokoll för kvinnor som Ă€r intresserade av att bli surrogatmammor. Kvinnorna mĂ„ste fylla i en omfattande ansökan, genomgĂ„ medicinska och psykologiska tester och identifiera en primĂ€r stödperson inför sin resa genom surrogatgraviditeten. Faktum Ă€r att Circle endast accepterar 1–2 % av de kvinnor som pĂ„börjar ansökningsprocessen för surrogatmödraskap.

Alla Circles surrogatmammor bor i USA, har ett starkt stödskyddsnÀt och en stabil ekonomi. De har tillgÄng till den mest avancerade medicinska vÄrd och de frÀmsta toppsjukhusen i vÀrlden. Dessutom Àr Circles surrogatgraviditetsprogram uppbyggt pÄ en relationsmodell: surrogatmammorna och de blivande förÀldrarna utvecklar ett förhÄllande under processen. De trÀffar varandra och gÄr med pÄ att matchas innan nÄgra dokument skrivs under. Deras förhÄllande utvecklas under tiden eftersom Circle uppmuntrar till kommunikation varje vecka.

Som jÀmförelse sÄ kan kvinnor som lever internationellt och blir surrogatmammor för internationella agenturer flyttas ut ur sina hem under graviditeten sÄ att de kan bo nÀrmare ett sjukhus. De skiljs Ät frÄn sina familjer, vilket kan vara kÀnslomÀssigt stressande. Den medicinska vÄrd de erhÄller, trots att den Àr billigare, kanske inte uppfyller de krav pÄ medicinsk vÄrd som kvinnor i USA har tillgÄng till. Det Àr inte ovanligt för tilltÀnkta förÀldrar att inte ha nÄgot speciellt förhÄllande med den kvinna som bÀr pÄ deras barn, kommunikationen kan vara svÄr och ofta Àr förÀldrarna inte en del av den kÀnslomÀssiga resan pÄ det sÀtt som de skulle vara i USA.

Image for 2. Surrogatmammorna screenas fullstÀndigt och fÄr bÀsta tÀnkbara medicinska vÄrd.

3. Ekonomisk trygghet.

NÀr man beger sig ut pÄ en resa genom en surrogatgraviditet med de flesta agenturer i USA sÄ Àr dina/era pengar i trygga hÀnder. Circle Àr ett vÀletablerat, tryggt företag. Pengarna du/ni skickar till agenturen Àr sÀkra och förvaras pÄ ett IOLTA-konto (Interest on Lawyer Trust Account). IOLTA-konton finns bara pÄ reglerade och godkÀnda ekonomiska institutioner.

Image for 3. Ekonomisk trygghet.
 Din/er familjs sÀkerhet Àr vÄr högsta prioritet.

Din/er familjs sÀkerhet Àr vÄr högsta prioritet.

NÀr du/ni vÀljer en agentur för surrogatgraviditet Àr det viktigt att vara ordentligt pÄlÀst. Circle har hjÀlpt familjer frÄn 73 lÀnder att uppnÄ sin dröm om förÀldraskap pÄ ett sÀkert och tryggt sÀtt. Hos Circle finns det alltid tillgÀnglig personal som kan besvara de frÄgor du/ni kan tÀnkas ha.