Skip to Content (Press Enter)

globe

Surrogat i Sverige: Bli förÀlder i Sverige genom surrogatmödraskap

Circle Surrogacy hjÀlper dig som bor i Sverige att hitta en surrogatmamma. FÄ assistans av erfaret team att bli förÀlder genom surrogatprogram i USA.

Ta första steget
 Gör USA till en fristad för de som vill bli förÀldrar oavsett varifrÄn de kommer.

Gör USA till en fristad för de som vill bli förÀldrar oavsett varifrÄn de kommer.

USA anses av mÄnga som att vara det ideala landet för surrogatgraviditeter för tilltÀnkta förÀldrar i Sverige. De föredrar USA pÄ grund av landets fördelaktiga juridiska, samhÀllsrelaterade och medicinska förhÄllanden och 46 av 50 delstater tillÄter kommersiellt surrogatmödraskap. Under över tvÄ Ärtionden har vi arbetat med tilltÀnkta förÀldrar frÄn över 73 lÀnder, inklusive Australien, Kina, Norge, Frankrike, Spanien, Sverige, Storbritannien och Danmark.

 Vi visar sÀrskild uppmÀrksamhet till alla lÀnder

Vi visar sÀrskild uppmÀrksamhet till alla lÀnder

VÄr framgÄng med internationella tilltÀnkta förÀldrar baseras pÄ den tid vi tillbringar med att möta varje lands behov och juridiska omstÀndigheter. Med juridiska kontakter i de flesta lÀnder och partnerskap med lokala organisationer och advokater kan vi sÀkerstÀlla att vi ger vÄra klienter en komplett lösning för att de ska kunna ÄtervÀnda hem pÄ ett sÀkert sÀtt efter födelsen av deras barn.

Att bli förÀlder med Circle Surrogacy: En överblick

Konsultationer med Circle

Circle Surrogacy och Àggdonation erbjuder kostnadsfria konsultationer för tilltÀnkta förÀldrar och dÀr man fÄr trÀffa en advokat och en processkonsult. Under konsultationen kommer du/ni att fÄ lÀra dig/er om processen kring att matchas med en fullstÀndig surrogatmamma och/eller Àggdonator, juridiska konsekvenser, försÀkring, surrogatgraviditetskostnader och mycket mer. Alla konsultationer sker pÄ engelska.

Image for Konsultationer med Circle
Boka in din/er konsultation

Matchas med din/er surrogatmamma och/eller donator

Matchningsprocessen börjar med ett första samtal via Skype med ditt/ert stödteam för resan genom surrogatgraviditeten för att vÀlja en IVF-klinik och en Àggdonator (om det behövs). NÀsta steg Àr att hitta en lÀmplig surrogatmamma som har genomgÄtt vÄr omfattande screeningprocess.

VÄra matchningsteam och juridiska team faststÀller möjliga matchningsalternativ baserat pÄ en rad faktorer, bland annat vilken delstat hon bor i, om hon har försÀkring eller inte och vilka matchningspreferenser som finns hos de tilltÀnkta förÀldrarna och surrogatmammorna.

Vi kommer att skicka en avidentifierad profil pÄ de tilltÀnkta förÀldrarna (utan identifierande information) till surrogatmamman. Om hon uttrycker intresse kommer vi att skicka hennes profil till de tilltÀnkta förÀldrarna, dÀr vi pÄ samma sÀtt utelÀmnar all identifierande information. NÀr surrogatmamman och de tilltÀnkta förÀldrarna uttrycker ett ömsesidigt intresse kommer vi att hjÀlpa dem att fÄ kontakt via telefon, Skype eller e-post sÄ att de kan börja lÀra kÀnna varandra.

En IVF-lÀkare screenar dem medicinskt efter att en matchning har gjorts. Om surrogatmamman av nÄgon anledning inte blir godkÀnd vid den medicinska screeningen (vilket Àr sÀllsynt), ordnar Circle Surrogacy med en ny matchning utan kostnad.

Image for Matchas med din/er surrogatmamma och/eller donator

Befruktning och graviditet

Under den 6:e-7:e graviditetsveckan kommer du/ni att fÄ uppleva det fantastiska med att höra barnets första hjÀrtslag! Under denna spÀnnande tidsperiod kommer din programkoordinator att vara den primÀra stödpersonen för dig/er och din/er surrogatmamma. Han/hon kommer ocksÄ att arbeta med att sÀkerstÀlla att du/ni, din/er surrogatmamma, sjukhuset och andra personer Àr förberedda för att vÀlkomna ditt/ert barn till vÀrlden och att du/ni omedelbart ses som barnets förÀlder/förÀldrar frÄn den stund dÄ barnet föds.

Image for Befruktning och graviditet

Att ta med den nya bebisen hem

Den mest efterlÀngtade delen av resan kan kÀnnas som slutet, men det Àr helt enkelt en helt ny start för dig/er. Vi förbereder alla juridiska detaljer medan du/ni kan gosa och Àlska ditt/ert nyfödda barn. Vi har en intern juridisk avdelning som har Ärtionden av erfarenhet av att hjÀlpa tilltÀnkta förÀldrar och deras barn att ÄtervÀnda hem pÄ ett sÀkert sÀtt med förÀldrarÀttigheter.

Image for Att ta med den nya bebisen hem
PÄbörja din/er resa

Vanliga frÄgor

NÀr du/ni funderar över förÀldraskap genom surrogatgraviditet sÄ kommer du/ni kanske att ha frÄgor. Vi har hjÀlpt förÀldrar frÄn Sverige att navigera sin vÀg genom surrogatgraviditeter under över tvÄ Ärtionden och har besvarat nÀstan alla frÄgor som kan tÀnkas stÀllas! Nedan hittar du/ni nÄgra exempel pÄ frÄgor som stÀllts.

Hur mÄnga gÄnger behöver jag resa till USA?

Om du/ni bor utanför USA behöver du/ni komma till USA 2-3 gÄnger (för skapande av embryon pÄ IVF-kliniken och eventuell förlossning av barnet), men det vanligaste för tilltÀnkta internationella förÀldrar Àr att göra 4 besök under processen.


Det första besöket som föredras Àr för att trÀffa din/er surrogatmamma, nÀr du/ni vÀl matchats, och för att genomföra den medicinska screeningen pÄ IVF-kliniken. Det andra Àr för IVF-proceduren och embryoöverföringen. Det tredje besöket Àr för ultraljudet som görs i vecka 20. Det sista besöket Àr för födelsen av ditt/ert barn. Om du/ni och din/er surrogatmamma vÀljer detta kan du/ni naturligtvis komma pÄ besök oftare.

Hur lÀnge kan jag förvÀnta mig att behöva vara kvar i USA under och efter födelsen?

Detta varierar beroende pĂ„ den juridiska process som krĂ€vs och procedurerna i den delstat dĂ€r barnet föds. Som en allmĂ€n regel rĂ„der vi internationella tilltĂ€nkta förĂ€ldrar att planera att Ă„tervĂ€nda hem efter 2–4 veckor för att ha gott om tid för eventuella DNA-tester, domstolsprocesser, utfĂ€rdande av eventuella födelsebevis samt ansökan om alla eventuella visum och/eller pass. Vi kommer att vĂ€gleda dig/er genom denna process. Beroende pĂ„ den juridiska processen kan du/ni eventuellt Ă„tervĂ€nda hem senare.

Om jag inte bor i USA, hur kan mitt barn fÄ ett pass?

PĂ„ grund av en juridisk princip som kallas ”jus soli” sĂ„ Ă€r barn som föds i USA automatiskt berĂ€ttigade till amerikanskt medborgarskap och amerikanskt pass oavsett vilket medborgarskap de tilltĂ€nkta förĂ€ldrarna har. DĂ€rför kan de flesta tilltĂ€nkta förĂ€ldrar som vill genomgĂ„ surrogatgraviditet i USA Ă„tervĂ€nda hem med sina barn utan att först erhĂ„lla ett pass frĂ„n sitt hemland. Trots detta vĂ€ljer eller avkrĂ€vs det av en del internationella tilltĂ€nkta förĂ€ldrar att införskaffa antingen pass eller tillfĂ€lliga visum för sina barn pĂ„ ett lokalt konsulat i USA för att kunna Ă„tervĂ€nda hem efter födelsen. TilltĂ€nkta förĂ€ldrar bör prata med immigrationsadvokater i sitt hemland för information om de bĂ€sta procedurerna för att kunna Ă„tervĂ€nda hem med sina barn. Vi hjĂ€lper dig/er med att fĂ„ pass genom en av vĂ„ra partners som Ă€r experter pĂ„ att navigera genom passystemet.

Vad innebÀr den juridiska processen innan och efter födelsen?

Circles juridiska team koordinerar med lokala advokater för att sÀkerstÀlla att du/ni matchas ordentligt med en surrogatmamma i en delstat dÀr du/ni kan genomgÄ de nödvÀndiga juridiska processerna för att fullfölja dina/era rÀttigheter som förÀlder/förÀldrar. Du/ni behöver ha testamenten klara innan embryoöverföringen som sÀkerstÀller att det finns en vÄrdnadshavare som kan ta hand om dina/era barn i hÀndelse av att du/ni skulle avlida. (Om du/ni bor i USA kan Circles juridiska team ordna med dessa.) NÀr du/ni vÀl matchats förhandlar vi kontrakt Ä dina/era vÀgnar med oberoende advokater som representerar Àggdonatorn och/eller surrogatmamman. Circle arbetar med lokala advokater i delstaten dÀr surrogatmamman bor för att fullfölja de juridiska processer som Àr nödvÀndiga för att sÀkra dina/era rÀttigheter som förÀlder/förÀldrar. Beroende pÄ olika faktorer kan den juridiska processen kring surrogatgraviditeten omfatta ett bevis pÄ faststÀllande av förÀldraskap innan födelsen, ett frivilligt erkÀnnande om faderskap, en faderskapsfaststÀllelse, vÄrdnadshavarfaststÀllelse eller en nÀrstÄendeadoption.

 VittnesmÄl frÄn Circle-förÀldrar

VittnesmÄl frÄn Circle-förÀldrar

Tack för att ni hjÀlpt oss bli förÀldrar till vÄr underbara lilla pojke! Det har varit en underbar resa! Vi Àlskar er alla! Ni har med er skicklighet, professionalism och era varma hjÀrtan gjort detta till den bÀsta resan en förÀlder kan genomgÄ nÀr de vÀntar sitt barn! - Anne och Magne

Vi var i goda hĂ€nder hos er. Tack sĂ„ mycket för er hjĂ€lp under denna resa. VĂ„r son Ă€r underbar. Mest av allt vill vi tacka vĂ„r surrogatmamma, tĂ€tt Ă„tföljt av er och resten av teamet pĂ„ Circle som hjĂ€lpte till att fĂ„ detta att hĂ€nda. Jag hade bĂ„da barnen i mitt knĂ€ hĂ€romdagen och vi bara var tillsammans och jag upplevde en ny sorts ”glĂ€dje” – som nĂ„r Ă€nda in i sjĂ€len. - Greg